Linux – Articole si Tutoriale


Linux este un sistem de operare dezvoltat initial ca un hobby de catre Linus Torvalds de la Universitatea din Helsinki – Finlanda. Initial Torvalds a dezvoltat Minix, un mic sistem de operare derivat din UNIX. Ulterior a decis sa dezvolte un sistem de operare care sa depaseasca standardele stabilite de Minix.
Dezvoltarea Linux a inceput in 1991 cand a lansat prima versiune (0.02) si in 1994 a lansat versiunea 1.0 a kernel-ului Linux. Kernelul dezoltat de Linus Torvalds este inima tuturor sistemelor Linux, acesta fiind in continuare dezvoltat si distribuit impreuna cu impreuna cu codul sursa in mod gratuit (GNU General Public License).

Acest kernel poate fi considerat nucleul de baza in jurul caruia un sistem de operare Linux este dezvoltat. In acest moment sunt sute de companii si organizatii care au lansat propriile lor versiuni de sisteme de operare bazate pe nucleul Linux.
Datorita numarului extraordinar de mare de contributori care si-au adus in permanenta aportul la dezvoltarea si perfectionarea kernel-ului, impretuna cu distributia gratuita a acestuia, functionalitatea, adaptabilitatea, stabilitatea si nivelul de securitate oferit au făcut din Linux principala alternativa la sistemele de operare proprietare, cum ar fi Microsoft Windows.
Companii ca IBM, Hewlett-Packard alaturi de alte mari companii din lumea IT au imbraţisat si sprijnit dezvoltarea Linux.

In acest moment, Linux a fost adoptat la nivel mondial in primul rând ca o platforma de tip server. Nu poti vorbi de un server de internet care sa furnizeze servicii de gazduire web fara sa spui de fapt Linux. In ultimi ani, datorita distributiilor Ubuntu, Fedora, OpenSuse, LinuxMin, etc., Linux se impune si ca sistem de operare pentru calculatoarele persoanele datorita noilor interfete grafice intuitive Gnome si KDE.


De ce Linux ?

Scurta pledoarie in favoarea utilizarii sistemelor de operare Linux.


Instalare Ubuntu 16 Desktop

Ubuntu 16.04 Desktop – Instalare si Configurare

Gazduire Web – Contact


Pentru informatii suplimentare cu privire la serviciile oferite de firma noatra nu ezitati sa ne contactati.

Intrarea Albinari Nr. 5, Sector 2, Bucuresti, Romania
0314.327.699 - 0727.299.999

Hosting Web Stabil si Performant  !

Zenith Technology, operatorul serviciilor de gazduire Web365.ro, va ofera solutii de hosting web profesionale si stabile. Serverele noastre sunt rapide si puternice, avand o arhitectura 12 Core, 96GB RAM cu 6 unitati HDD SSD 1TB montate in Raid 10 si sistem de operare CloudLinux. Echipamentele noastre sunt colocate in cel mai modern datacenter din Romania situat in Bucuresti, garantand astfel un timp de acces optim si o incarcare rapida a site-ului dvs., indiferent de marimea paginilor.

Uptime garantat de 99,9% pentru toate serviciile oferite.

Stabilitate si Performanta !